Somlói galuska

Hozzávalók:
2 tojás,
4 evőkanál kakaó,
4 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt,
1 liter tej,
10 dkg vaj,
durvára vágott dió,
mazsola,
rum,
babapiskóta,
vagy piskóta tészta kockáktejszínhab a díszítéshez.

Elkészítése:
A babapiskótát beletördeljük a fagyis poharakba, a mazsolát 1 dl rumban 1-2 óráig áztatjuk.
A tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk az összes tejet, kevés rumot, a mazsolát és a diót.
Nem túl sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és még melegen a poharakba töltjük.
Tejszínhabbal díszíthetjük.

Kapcsolódó oldal:
www.piskota.hu

Nincsenek megjegyzések: