Frankfurtileves

Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta,
2 db sárgarépa,
25 dkg burgonya,
1 kis fej
vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 púpozott evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
2 pár virsli,
1 db húsleveskocka,
köménymag, pirospaprika.

Elkészítése:
A kelt torzsázzuk ki, vágjuk vékony laskára és a megtisztított, karikára vágott
sárgarépával, a burgonyával, köménymaggal
tegyük fazékba. 1,5 liter vízzel öntsük fel, majd a fokhagymát és a húsleveskockát
dobjuk bele. Lefedve főzzük puhára a
zöldségeket. Az olajon a liszttel meg a reszelt vöröshagymával készítsünk barna
színű rántást, szórjuk meg pirospaprikával,
s a levest sűrítsük be vele. A végén a karikára vágott virslit is adjuk hozzá, s
két-három perces forralás után, tejföllel
gazdagítva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: