Almáspite

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg sima liszt
késhegynyi szódabikarbóna
kis késhegynyi só
10 dkg cukor
25 dkg vaj
1 tojássárgája
4 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
1,25 kg alma
4-5 evőkanál cukor
fahéj
5 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg darált dió

Elkészítése:
Omlós tésztát készítünk, fél óráig pihentetjük két részre osztva, nyújtódeszkán a felét kinyújtuk, belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a darált diót. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, uborkagyalun legyaluljuk, egyenletesen elosztjuk a tésztát, a tetejére rászórjuk a fahéjjal összekevert cukrot, rátesszük a másik kinyújtot lapot, tenyérrel rányomkodjuk. Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és középforró sütőben kb. 35-40 percig sütjük. A megsült tésztát 1 cm széles és két ujjnyi szeletekre vágjuk, cukrozzuk, és széles késsel kiemelve tálra tesszük.

A receptet a mindmegettén találtam.

Nincsenek megjegyzések: