Tejfölös-zöldbableves

Hozzávalók:
25 dkg sertéshús
35 dkg zöldbab
40 dkg krumpli
4 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál Vegeta
1 babérlevél
ízlés szerint törött bors
csipetnyi cukor

Elkészítése:
A húst kis kockákra vágjuk. Olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a húskockákat rátéve, fehéredésig piritjuk.
Kb. 2 liter vizet öntünk rá, beleszórjuk a Vegetát, a babérlevelet, és a húst majdnem puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk. A majdnem megpuhult húshoz mindkettőt hozzáadjuk. A tejfölt 1 dl vizzel elkeverjük, majd simára keverjük benne a lisztet. Ha a burgonya és a zöldbab is megpuhult a levest behabarjuk. Kevergetve 5 percig forraljuk. Borssal, cukorral izesítjük, a levest utánsózzuk. Aki szereti a sűrű levest, az tehet bele csipetkét is (1 tojásból elég).

Kapcsolódó receptek
Levesek elkészítése

Nincsenek megjegyzések: